Τα κρυπτονομίσματα είναι σαφής κίνδυνος – Κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι πιθανό να αναπτυχθούν – Κανονισμός Bitcoin News

0
Τα κρυπτονομίσματα είναι σαφής κίνδυνος – Κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι πιθανό να αναπτυχθούν – Κανονισμός Bitcoin News

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, η Reserve Bank of India (RBI), βλέπει τα κρυπτονομίσματα ως «ένα ξεκάθαρο κίνδυνο». Ωστόσο, οι κίνδυνοι χρηματοοικονομικής σταθερότητας που δημιουργούνται από τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης φαίνεται επί του παρόντος να είναι «περιορισμένοι».

RBI για τον κίνδυνο της Crypto και τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Η Reserve Bank of India (RBI) δημοσίευσε την 25η έκδοση της Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSR) την Πέμπτη. Ο Κυβερνήτης της RBI Shaktikanta Das έγραψε:

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ξεκάθαρο κίνδυνο. Οτιδήποτε αντλεί αξία με βάση το να πιστεύει, χωρίς καμία υποκείμενη, είναι απλώς εικασίες με ένα περίπλοκο όνομα.

Ο επικεφαλής της RBI δήλωσε περαιτέρω: «Ενώ η τεχνολογία έχει υποστηρίξει την εμβέλεια του χρηματοπιστωτικού τομέα και τα οφέλη της πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως, η δυνατότητά της να διαταράξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα πρέπει να προστατευτεί».

Η έκθεση της ινδικής κεντρικής τράπεζας διερευνά τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που δημιουργούνται από τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, επικαλούμενη διάφορες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB). Η έκθεση αναφέρει:

Οι κίνδυνοι από τα κρυπτοστοιχεία για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα φαίνεται να είναι επί του παρόντος περιορισμένοι, καθώς το συνολικό μέγεθος είναι μικρό (0,4 τοις εκατό των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων).

Επιπλέον, σημειώνει ότι η «διασύνδεση της κρυπτογράφησης με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι περιορισμένη».

Ωστόσο, η έκθεση προσθέτει:

Ωστόσο, οι σχετικοί κίνδυνοι είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και το οικοσύστημα που υποστηρίζει την ανάπτυξή τους εξελίσσονται.

Η έκθεση εξετάζει επίσης τα stablecoins και τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Η RBI σημείωσε: «Οι κίνδυνοι από τα stablecoins που ισχυρίζονται ότι διατηρούν μια σταθερή αξία έναντι των υπαρχόντων νομισμάτων fiat απαιτούν στενή παρακολούθηση, ιδιαίτερα».

Η δήλωση της RBI για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κρυπτογράφηση απηχεί τα σχόλια σχετικά με το θέμα της Κριστίν Λαγκάρντ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). «Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (defi) έχουν τη δυνατότητα να θέτουν πραγματικούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», είπε τον Ιούνιο. «Αυτό θα συνέβαινε ιδιαίτερα εάν η ταχεία ανάπτυξη των αγορών και υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων συνεχιστεί… και η διασύνδεση τόσο με τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και με την ευρύτερη οικονομία εντατικοποιηθεί».

Τι πιστεύετε για τα σχόλια της ινδικής κεντρικής τράπεζας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply