Το ΔΝΤ επιδιώκει να παράσχει τεχνική βοήθεια στο Ελ Σαλβαδόρ: Bitcoin

0
Το ΔΝΤ επιδιώκει να παράσχει τεχνική βοήθεια στο Ελ Σαλβαδόρ: Bitcoin

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστήριξε στενά το Ελ Σαλβαδόρ για να το κρατήσει μακριά από κάθε είδους πιθανό μεγάλο κίνδυνο.

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο, που υιοθέτησε το Bitcoin στις 7 Σεπτεμβρίου 2021. Αυτή τη στιγμή, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την προσαρμοστική χώρα ως νόμισμα Bitcoin. Στην κούρσα της υιοθέτησης του Bitcoin στο σύστημα πληρωμών, το Ελ Σαλβαδόρ οδηγεί τις άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν νόμιμα το bitcoin ή το Crypto σε συστήματα πληρωμών.

Πρόσφατα το τοπικό μέσο ενημέρωσης elsalvador.com έχουν αναφερθεί ότι ο εκπρόσωπος Gerry Rice από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ πήδηξε επισήμως για να συνομιλήσει με τις κυβερνητικές υπηρεσίες του Ελ Σαλβαδόρ «για τα κρίσιμα ζητήματα που τονίστηκαν από το Εκτελεστικό μας Συμβούλιο τον Ιανουάριο».

Ο Gerry Rice είπε:

«Αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένης της προόδου των αρχών στη συλλογή στατιστικών στοιχείων για τη χρήση του Bitcoin και άλλων πληροφοριών που σχετίζονται με την υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμο χρήμα στο Ελ Σαλβαδόρ. Ως εκ τούτου, παρέχουμε τεχνική βοήθεια σε αυτό το θέμα, τη συλλογή της χρήσης του Bitcoin.”

Εν ολίγοις, η υπηρεσία του ΔΝΤ θα υπολογίσει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πλαίσιο του νόμου περί Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το Bitcoin σε μεθόδους πληρωμής.

Ο Ράις είπε επίσης ότι συζήτησαν επίσης για το θέμα της χρήσης του δημόσιου κεφαλαίου σε αγορές Bitcoin, τις διατάξεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και το ρυθμιστικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς υπό την οροφή των διεθνών προτύπων.

ΔΝΤ: Κριτικός του Bitcoin

Στο παρελθόν, ο οργανισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε περάσει τεράστια αρνητικά σχόλια για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Το πιο σημαντικό, τους τελευταίους μήνες, το ΔΝΤ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του Bitcoin ως Νόμισμα και εμμέσως και άμεσα παρέσυρε τον νόμο περί Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ κάτω από τεράστιους αριθμούς ερωτήσεων.

Πρόσφατα, η υπηρεσία του ΔΝΤ σημείωσε ότι οι χώρες με υψηλή διαφθορά έδειξαν μεγάλη κλίση προς τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Ο Ripple Exec συναντά τον πρωθυπουργό της Γεωργίας

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply