Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών ισχυρίζεται ότι η υιοθέτηση Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ είναι πολύ αργή

0
Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών ισχυρίζεται ότι η υιοθέτηση Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ είναι πολύ αργή

Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών δημοσίευσε την έρευνά του σχετικά με τον αργό ρυθμό υιοθέτησης Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, παράλληλα με τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ αντιμετώπισε τεράστια κριτική από φορείς διαφορετικών χωρών και επίσης από ορισμένους ιθαγενείς ηγέτες της αντιπολίτευσης, αλλά παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ εισήγαγε με επιτυχία τον νόμο περί Bitcoin.

Το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER) διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα και σημείωσε ότι το ποσοστό υιοθέτησης Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ από τους πολίτες είναι πολύ αργό λόγω ορισμένων σημαντικών παραγόντων, σύμφωνα με την ανάλυση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η NBER διαπίστωσε ότι οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ δεν ήταν πρόθυμοι να ακολουθήσουν το σχέδιο υιοθέτησης Bitcoin και περίπου το 60% των πολιτών δεν κατέβασαν το Chivo που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Digital Bitcoin. Και το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι κατέβασαν πορτοφόλια μόνο για να συγκεντρώσουν ανταμοιβές Bitcoin αξίας 30 $, μετά από αυτό δεν χρησιμοποίησαν ποτέ.

Στην αρχή, όταν ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ εισήγαγε τον νόμο Bitcoin και το πορτοφόλι Chivo, είπε ότι θα φέρει τους πολίτες στο επίπεδο να δέχονται τις διεθνείς πληρωμές εύκολα ως κύρια επιλογή και επίσης θα είναι οικονομικά αποδοτικό. Ωστόσο, η έκθεση NBER σημείωσε ότι μόνο το 3% των πολιτών χρησιμοποίησε το πορτοφόλι Chivo για να λάβουν πληρωμές στο εξωτερικό, ενώ το 83% των πολιτών δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτή την επιλογή.

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των πολιτών χρησιμοποιεί παραδοσιακές πληρωμές με κάρτα και παραδοσιακά ΑΤΜ αντί για πορτοφόλι και ΑΤΜ Chivo Bitcoin.

Η NBER διαπίστωσε επίσης στην έρευνά της ότι το 80% των επιχειρήσεων στο Ελ Σαλβαδόρ εξακολουθούν να μην δέχονται πληρωμές Bitcoin, ενώ το 71% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν μεθόδους πληρωμής Bitcoin, ανταλλάσσουν Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ αμέσως για να παραμείνουν μακριά από κάθε είδους αστάθεια. .

Διαβάστε επίσης: Η Binance θα υποστηρίξει τους Ουκρανούς με την “Binance Refugee Crypto Card”

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply