Το Ελ Σαλβαδόρ προσθέτει 500 Bitcoin στο Ταμείο της Χώρας

1
Το Ελ Σαλβαδόρ προσθέτει 500 Bitcoin στο Ταμείο της Χώρας

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα στην τελευταία σημαντική διόρθωση στην τιμή του Bitcoin.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμισμα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η χώρα εισήγαγε επίσημα τον νόμο περί Bitcoin για να δώσει νομική έγκριση στο Bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Για να φέρει τη χρήση του bitcoin στο σύστημα πληρωμών, η Χώρα κυκλοφόρησε επίσης το ψηφιακό πορτοφόλι Bitcoin Chivo, για να επιτρέψει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το δίκτυο Bitcoin για μεταφορά κεφαλαίων και άμεση ανταλλαγή Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ.

Το Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζει να αγοράζει Bitcoin για τα κρατικά ταμεία του. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η χώρα έχει αγοράσει Bitcoin πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σημαντικής διόρθωσης στην αγορά κρυπτογράφησης.

Στις 10 Μαΐου, ο Nayib Bukele, πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ενημέρωσε την κοινότητα κρυπτογράφησης ότι η χώρα πρόσθεσε περισσότερα από 500 Bitcoins σε μέση τιμή 30.744 $.

Έτσι τώρα η χώρα κατέχει περίπου 2.301 Bitcoins, τα οποία αξίζει 71,7 εκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin. Αυτή η τελευταία αγορά Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ είναι μια ένδειξη ότι το Bitcoin δεν θα πέσει πλέον. Η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι 30.964 $ και αυτή η τιμή είναι 19% μειωμένη σε σχέση με την τιμή συναλλαγών των τελευταίων 7 ημερών.

Το Ελ Σαλβαδόρ προσθέτει 500 Bitcoin στο ταμείο 1 της χώρας

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR)

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία υιοθέτησε το Bitcoin ως Νόμισμα, αλλά φαίνεται ότι η χώρα δεν είναι αρκετά έτοιμη να χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως νόμισμα, επειδή η χώρα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το πορτοφόλι Bitcoin, όπως το Chivo του Ελ Σαλβαδόρ.

Επίσης, η CAR δεν λειτούργησε πολύ για τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin και τα οφέλη του στους πολίτες εκ των προτέρων.

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε να δούμε το CAR ως μια χώρα πραγματικού χρήστη bitcoin γιατί εδώ η CAR υστερεί πολύ στον αγώνα της πραγματικής υιοθέτησης Bitcoin. Η κυβέρνηση επίσης δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για εγκατάσταση των ΑΤΜ Bitcoin στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Το συμβούλιο GST της Ινδίας ενδέχεται να επιβάλει φόρο 28% στη συναλλαγή κρυπτογράφησης

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply