Το Ευρωσύστημα αναζητά παρόχους πρωτοτύπων λύσεων πληρωμής για Digital Euro – Finance Bitcoin News

0
Το Ευρωσύστημα αναζητά παρόχους πρωτοτύπων λύσεων πληρωμής για Digital Euro – Finance Bitcoin News

Η νομισματική αρχή της Ευρωζώνης, το Ευρωσύστημα, προσπαθεί να στρατολογήσει χρηματοπιστωτικές εταιρείες που είναι πρόθυμες να αναπτύξουν λύσεις front-end για το ψηφιακό ευρώ. Το σχέδιο είναι να πραγματοποιηθεί μια «άσκηση πρωτοτύπων» φέτος για να δοκιμάσει τις συναλλαγές στο back-end που αναπτύχθηκε από τη ρυθμιστική αρχή.

Το Ευρωσύστημα επιλέγει παρόχους Front-End για Digital Euro Project

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την πιθανή έκδοση ψηφιακού νομίσματος ευρώ, το Ευρωσύστημα σκοπεύει να διεξαγάγει ένα πείραμα το οποίο, μεταξύ άλλων στόχων, θα δοκιμάσει από άκρο σε άκρο συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πριν από το Σαββατοκύριακο.

Η αρχή, η οποία αποτελείται από την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες των μελών της ευρωζώνης, αναζητά μέρη που ενδιαφέρονται να προσφέρουν πρωτότυπα front-end για τις δοκιμές. Οι συναλλαγές θα ξεκινούν από το μπροστινό τους πρωτότυπο και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω της διεπαφής στο back-end, που έχουν αναπτυχθεί και οι δύο από το Ευρωσύστημα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, οι τράπεζες και άλλες σχετικές εταιρείες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως πάροχοι front-end τεχνικών λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για τη διευκόλυνση των ψηφιακών πληρωμών σε ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεών τους είναι η 20η Μαΐου. Η άσκηση πρωτοτύπων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Αύγουστο και μπορεί να συνεχιστεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί μια δεξαμενή παρόχων front-end με τους οποίους το Ευρωσύστημα θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη πρωτοτύπων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, αναφέρει λεπτομερώς η ανακοίνωση. Η αρχή θα καλέσει τους πιθανούς συμμετέχοντες να εξηγήσουν τις περιπτώσεις χρήσης για τα πρωτότυπά τους. Στη συνέχεια, θα επιλεγεί ένας περιορισμένος αριθμός παρόχων, έως πέντε σύμφωνα με το Ευρωσύστημα.

Θα υπογράψουν συμβόλαια με τις οικονομικές αρχές της ευρωζώνης και αναμένεται να οργανώσουν την ανάπτυξη του πρωτοτύπου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι πάροχοι θα μπορούν να μοιράζονται τα σχόλιά τους σχετικά με τη διεπαφή του Ευρωσυστήματος και την υποδομή υποστήριξης, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας συγκεκριμένες απαιτήσεις δεδομένων για την υποστήριξη ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου.

Το έργο για την έναρξη μιας ψηφιακής έκδοσης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος εισήλθε στη φάση της διερεύνησής του τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα θέτει τη νομική βάση για το νόμισμα στις αρχές του επόμενου έτους. Ο Fabio Panetta, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε πρόσφατα ότι η τράπεζα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο ψηφιακό ευρώ.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

back-end, τράπεζες, CBDC, Κεντρική Τράπεζα, Νόμισμα, Ψηφιακό νόμισμα, ψηφιακό ευρώ, ΕΚΤ, Ευρώ, Ευρωσύστημα, άσκηση, Πείραμα, front-end, νομισματική αρχή, πάροχοι πληρωμών, πρωτότυπο, ρυθμιστής, λύσεις, δοκιμές, δοκιμές

Αναμένετε άλλες πρωτοβουλίες για τη δοκιμή της ψηφιακής πλατφόρμας του ευρώ στο εγγύς μέλλον; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply