Το Καζακστάν καταστρέφει την παράνομη εξόρυξη, καταστρέφει 13 φάρμες κρυπτογράφησης – Εξόρυξη Bitcoin News

0
Το Καζακστάν καταστρέφει την παράνομη εξόρυξη, καταστρέφει 13 φάρμες κρυπτογράφησης – Εξόρυξη Bitcoin News

Οι αρχές στο Καζακστάν έχουν προχωρήσει σε παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου, το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε το κλείσιμο περισσότερων από δώδεκα εγκαταστάσεων που κόβουν ψηφιακά νομίσματα.

Η κυβέρνηση διακόπτει τις μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτογράφησης σε όλο το Καζακστάν

Τοπικές υπηρεσίες της Επιτροπής Ατομικής και Ενεργειακής Εποπτείας του Υπουργείου Ενέργειας του Καζακστάν διεξήγαγαν έναν αριθμό επιθεωρήσεων για τον εντοπισμό παράνομων εργασιών εξόρυξης νομισμάτων στη χώρα. είπε. Στους κοινούς ελέγχους συμμετείχαν και μέλη της επιβολής του νόμου της χώρας και άλλων κρατικών υπηρεσιών.

«Ως αποτέλεσμα των ελέγχων των τελευταίων 5 ημερών, κινητές ομάδες εντόπισαν και σταμάτησαν 13 εκμεταλλεύσεις εξόρυξης συνολικής κατανάλωσης 202 MW», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Οι εγκαταστάσεις που έκλεισαν βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές του έθνους της Κεντρικής Ασίας.

Στην περιοχή Karaganda, οι αρχές βρήκαν εγκαταστάσεις εξόρυξης συνολικής ισχύος άνω των 31 MW και στην περιοχή Pavlodar – άλλα 22 MW εξορυκτικού εξοπλισμού. Αποσύνδεσαν επίσης υλικό στην περιοχή του Τουρκιστάν – 3,28 MW, στην περιοχή Akmola – 1,03 MW, στην περιοχή Kostanay – 0,82 MW, στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν – 1,8 MW, τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, το Αλμάτι – 3,5 MW και το Shymkent – ​​4 MW.

Το υπουργείο αποκάλυψε επίσης ότι ορισμένοι ανθρακωρύχοι έχουν εισαγάγει «αυτοπεριορισμούς» για συνολική ισχύ 91 MW στο Δυτικό Καζακστάν και άλλα 44 MW στην Καραγκάντα. Οι επιθεωρητές θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την αποσύνδεση παράνομων εκμεταλλεύσεων κρυπτογράφησης αλλά και για τον εντοπισμό εγκεκριμένων εγκαταστάσεων εξόρυξης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα για τους κυβερνητικούς ελέγχους έρχονται αφού νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev έδωσε εντολή στις αρχές να λογοδοτήσουν όλες τις επιχειρήσεις κοπής νομισμάτων στη χώρα και να επαληθεύσουν τα φορολογικά, τελωνειακά και τεχνικά τους έγγραφα. Ανέθεσε στον Οργανισμό Οικονομικής Παρακολούθησης τη δουλειά και ο φύλακας αναμένεται να υποβάλει έκθεση στην εκτελεστική εξουσία έως τα μέσα Μαρτίου.

Προσφέροντας περιορισμένα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας, το Καζακστάν έγινε πόλο έλξης για τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων, μετά την καταστολή της βιομηχανίας από την Κίνα. Αρχικά ήταν ευπρόσδεκτοι, αλλά αργότερα το αυξανόμενο έλλειμμα ισχύος αποδόθηκε στην ενεργοβόρα παραγωγή τους. Η χώρα έπρεπε να αυξήσει τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία και πρόσφατα έκλεισε τις νόμιμες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης εν μέσω χειμερινών μπλακ άουτ.

Μαζικές διαμαρτυρίες για την αύξηση του ενεργειακού κόστους, κυρίως των τιμών των καυσίμων, ξέσπασαν τις πρώτες μέρες του έτους, απειλώντας την κυριαρχία του Τοκάγιεφ. Για να κατευνάσει την αναταραχή, η κυβέρνησή του έκλεισε προσωρινά τις τράπεζες και περιόρισε την πρόσβαση στο διαδίκτυο, επηρεάζοντας την εξόρυξη και το παγκόσμιο κατακερματισμό του bitcoin. Η πολιτική αναταραχή και οι διακοπές τροφοδοσίας έχουν ήδη αναγκάσει ορισμένες εταιρείες εξόρυξης να αναζητήσουν πιο σταθερές συνθήκες αλλού.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

επιταγές, Crackdown, Crypto, crypto farms, crypto miners, crypto mining, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, έλλειμμα, Ηλεκτρισμός, επιθεωρήσεις, επιθεωρητές, Καζακστάν, Miners, εξόρυξη, εγκαταστάσεις εξόρυξης, αγροκτήματα εξόρυξης, ρεύμα, τροφοδοτικό, ελλείψεις

Πιστεύετε ότι περισσότεροι εξορύκτες κρυπτογράφησης θα εγκαταλείψουν το Καζακστάν μετά τις τελευταίες κυβερνητικές κινήσεις; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply