Το Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο προτείνει τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε διακανονισμούς με την Αφρική – Bitcoin News

0
Το Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο προτείνει τη χρήση κρυπτονομισμάτων σε διακανονισμούς με την Αφρική – Bitcoin News

Η χρήση κρυπτογράφησης σε διασυνοριακές πληρωμές είναι μία από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από το Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο που ασκεί πίεση για περισσότερη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες. Εν μέσω άνευ προηγουμένου κυρώσεων που περιορίζουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να συναλλάσσεται διεθνώς, ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου προέτρεψε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό σύστημα διακανονισμών με τους εταίρους της Μόσχας.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο προτείνει τη βελτίωση του εμπορίου της Ρωσίας με τα αφρικανικά έθνη

Σε επιστολή που απέστειλε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας Σεργκέι Κατίριν παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τα αφρικανικά έθνη. Μεταξύ άλλων ιδεών, ο επικεφαλής του Ρώσου υπουργείο εμπορίου υποστηρικτές εναλλακτικών επιλογών πληρωμής. Σύμφωνα με τον Tass, η Katyrin επιμένει:

Φαίνεται σκόπιμο να δοθεί εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών, μαζί με την κεντρική τράπεζα, να διασφαλίσουν τη σύναψη διακυβερνητικών συμφωνιών με αφρικανικά κράτη σχετικά με τη χρήση εθνικών νομισμάτων και κρυπτονομισμάτων σε αμοιβαίους διακανονισμούς και πληρωμές.

Ο αξιωματούχος καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει μια νέα τράπεζα εξαγωγών-εισαγωγών και ένα καταπιστευματικό ταμείο με αποστολή να υποστηρίξει τις εξαγωγικές δραστηριότητες μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Αφρική. Θέλει επίσης το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου και το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης να δημιουργήσουν εμπορικές αποστολές και ζώνες ελεύθερων συναλλαγών στις αφρικανικές χώρες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης των δεσμών.

Η Katyrin προτρέπει τα δύο τμήματα να επεξεργαστούν έναν νέο μηχανισμό διακανονισμού για εξωτερικές και εσωτερικές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε οικισμούς για παραχωρήσεις για φυσικούς πόρους, επενδυτικά έργα, εξαγωγικές πράξεις και άλλες πληρωμές. Προτείνει επίσης την ίδρυση Εμπορικού Οίκου Ρωσίας-Αφρικής.

Ο επικεφαλής του επιμελητηρίου τονίζει ότι η ανάπτυξη αυτού του είδους συνεργασίας με «φιλικές περιοχές» είναι υψίστης σημασίας για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι προτάσεις του έρχονται καθώς τα αυξανόμενα δυτικά τμήματα που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζουν να περιορίζουν την πρόσβαση της Μόσχας στα παγκόσμια οικονομικά και τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε ξένες τράπεζες.

Οι περιορισμοί πείθουν Ρώσους αξιωματούχους ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στις παγκόσμιες αγορές και να αντικαταστήσει το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ με άλλα εθνικά και ψηφιακά νομίσματα. Ενώ η Τράπεζα της Ρωσίας είναι δύσπιστη σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την παράκαμψη των κυρώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ηγείται των προσπαθειών για τη νομιμοποίησή τους και λέει ότι οι κυρώσεις παρακινούν τη Ρωσία να δημιουργήσει τη δική της υποδομή αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Αφρική, αφρικανική, εμπορικό συμβούλιο, εμπορικό επιμελητήριο, κρυπτογράφηση, κρυπτονομίσματα, κρυπτονομίσματα, κρυπτονομίσματα, διεθνές εμπόριο, πληρωμές, πρόταση, προτάσεις, περιορισμοί, Ρωσία, ρωσικά, κυρώσεις, διακανονισμοί, εμπόριο, Ουκρανία, πόλεμος

Πιστεύετε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα σε διεθνείς διακανονισμούς με εμπορικούς εταίρους; Μοιραστείτε τις προσδοκίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply