Το Συμβούλιο GST της Ινδίας ενδέχεται να επιβάλει φόρο 28% στη συναλλαγή κρυπτογράφησης: Έκθεση

1
Το Συμβούλιο GST της Ινδίας ενδέχεται να επιβάλει φόρο 28% στη συναλλαγή κρυπτογράφησης: Έκθεση

Η ινδική κοινότητα κρυπτογράφησης ενδέχεται να αντιμετωπίσει νέες φορολογικές διατάξεις ως πρόσθετο βάρος, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η Ινδία είναι μια χώρα προσαρμοστική στην τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έδειξε τεράστια κλίση προς την καινοτομία και την επανάσταση στον κλάδο της τεχνολογίας. Φέτος, η ινδική Κεντρική Τράπεζα, RBI, εξασφάλισε ρυθμιστική έγκριση για τη χρήση τεχνολογίας blockchain για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDCs). Επί του παρόντος, υπάρχει φόρος 30% στο εισόδημα που δημιουργείται σε κάθε συναλλαγή κρυπτογράφησης.

Στις 9 Μαΐου, το CNBC TV18 δημοσίευσε μια αναφορά για λογαριασμό μιας πηγής και ανέφερε ότι το Συμβούλιο Φόρου Αγαθών και Υπηρεσιών (GST) της Ινδίας εργάζεται για την εισαγωγή GST στις συναλλαγές κρυπτογράφησης, που θα επιβάλει μέγιστο φόρο 28%.

«Η πρόταση είναι να επιβληθεί 28 τοις εκατό ΦΠΑ σε υπηρεσίες και όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα σύντομα», πηγή είπε στο CNBC

Η έκθεση σημείωσε ότι εάν αυτό εισαχθεί, τότε οι επενδυτές θα κληθούν να πληρώσουν το 28% υψηλότερο φόρο για τις συναλλαγές κρυπτογράφησης σε ανταλλαγή κρυπτογράφησης, εκτός από τον φόρο επί των εσόδων. Έτσι συνολικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη επιβάρυνση για τους επενδυτές κρυπτογράφησης.

Το CNBC σημείωσε επίσης ότι ο φόρος 28% στις συναλλαγές κρυπτογράφησης μπορεί να αποτελεί μέρος της εξέτασης των κρυπτονομισμάτων στην κατηγορία των δραστηριοτήτων τζόγου.

Παρανόηση και παρεξήγηση στην Ινδία

Είναι μεγάλη πραγματικότητα ότι τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο μυστήριο μεταξύ των ινδικών ειδήσεων. Στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί πολλές φορές ότι δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν για κρυπτονομίσματα με λάθος τρόπο με λάθος πληροφορίες, παρόλο που δεν έχουν κατανόηση για κανένα ιδιωτικό στοιχείο κρυπτογράφησης ή δημόσια περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Για λογαριασμό τέτοιων λαθών από ινδικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν κρυπτογράφηση. Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι ο φόρος εσόδων 28% και 30% του GST είναι μια εντελώς μεγάλη παρεξήγηση, επειδή κάτω από αυτήν την κατάσταση κανείς δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία Crypto και επίσης κανείς δεν θα προσπαθήσει να πουλήσει τις συμμετοχές του. Και επίσης τέτοια πράγματα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χρήση κρυπτονομισμάτων μέσω πορτοφολιών θεματοφυλακής, έτσι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα έχει πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα εκτός των νόμων.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι, εάν ο GST εισαχθεί στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, τότε θα καταργηθεί ένα φορολογικό σύστημα 30% και θα εφαρμοστεί φόρος 28% στα κέρδη των επενδυτών.

Διαβάστε επίσης: Η Deribit και η OKX αποκτούν πελάτες από Κινέζους εμπόρους κρυπτογράφησης Εν μέσω απαγόρευσης

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply