Το Bitcoin ως νόμιμο μέσο χρηματοδότησης στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ θα αυξήσει τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής: ΔΝΤ

0
Το Bitcoin ως νόμιμο μέσο χρηματοδότησης στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ θα αυξήσει τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής: ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράστηκε τη θέση του κατά της υιοθέτησης Bitcoin από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR).

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός. Η έδρα της βρίσκεται στην Ουάσιγκτον DC. Υποστηρίζεται από τη συνεργασία 190 χωρών. Τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι ο οργανισμός του ΔΝΤ ανησυχεί σημαντικά για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και μεταξύ των χωρών επίσημα.

Πρόσφατα το Bloomberg δημοσίευσε ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ σε σημείωμα του ΔΝΤ, το οποίο εστάλη στο Bloomberg μέσω email από την υπηρεσία του ΔΝΤ.

Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η υπηρεσία του ΔΝΤ απάντησε κατά της υιοθέτησης του Bitcoin από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) και σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τεράστια ζητήματα όπως ρυθμιστικές προκλήσεις.

«Η υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος στην CAR εγείρει σημαντικές προκλήσεις νομικής, διαφάνειας και οικονομικής πολιτικής. Το προσωπικό του ΔΝΤ βοηθά τις περιφερειακές αρχές και τις αρχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση των ανησυχιών που θέτει ο νέος νόμος», δήλωσε το ΔΝΤ.

Παράλληλα με τις ανησυχίες που έθεσε το ΔΝΤ, η έκθεση του Bloomberg σημείωσε ότι η απόφαση να υιοθετηθεί το Bitcoin ως νόμισμα από την CAR δεν ήταν συστηματική επειδή εισήχθη χωρίς καμία διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη της χώρας.

Πρώην υιοθέτηση Bitcoin από την CAR

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Bitcoin είναι τώρα υπό πλήρη νομική σαφήνεια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR), αλλά εξακολουθεί να είναι υπό προηγούμενη νομιμότητα επειδή η απόφαση να εισαχθεί το Bitcoin ως Νόμισμα έλαβε χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν κοιτάξουμε τον νόμο περί Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ προετοιμάστηκε εκ των προτέρων για να φέρει τον νόμο για το bitcoin. Ωστόσο, η κυβερνώσα κυβέρνηση αντιμετώπισε τεράστια κριτική και οπισθοδρόμηση από τοπικούς και ξένους φορείς, αλλά παρόλα αυτά κάτω από όλα τα εμπόδια, εισήγαγε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα με μεγάλη υποστήριξη.

Πριν από λίγους μήνες, το ΔΝΤ πρότεινε στο Ελ Σαλβαδόρ να εγκαταλείψει το σχέδιο χρήσης του Bitcoin ως νόμισμα, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ελ Σαλβαδόρ απέρριψαν την πρόταση και επιβεβαίωσαν ότι ποτέ δεν θα αναστείλουν το bitcoin από τη νομική του θέση.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή Atala SCAN με την υποστήριξη Cardano θα εντοπίσει τους παραχαράκτες

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply