Το Crypto Exchange Coinbase διακόπτει την υπηρεσία στην Ινδία λόγω «άτυπης πίεσης» από την Κεντρική Τράπεζα RBI – Ανταλλαγές Bitcoin News

0
Το Crypto Exchange Coinbase διακόπτει την υπηρεσία στην Ινδία λόγω «άτυπης πίεσης» από την Κεντρική Τράπεζα RBI – Ανταλλαγές Bitcoin News

Το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase που είναι εισηγμένο στο Nasdaq αποκάλυψε ότι διέκοψε τη λειτουργία του στην Ινδία λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία λόγω «ανεπίσημης πίεσης» από την κεντρική τράπεζα της χώρας, την Reserve Bank of India (RBI), λέει ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong.

Coinbase Shares εμπειρία στην Ινδία

Η Coinbase Global παρείχε μια ενημέρωση για τη λειτουργία της στην Ινδία κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της εταιρείας την Τρίτη, ιδιαίτερα γιατί έφυγε από την ινδική αγορά κρυπτογράφησης λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία.

Ο Anil Gupta, αντιπρόεδρος του Investors Relations στην Coinbase, ρώτησε τον CEO Brian Armstrong: «Ορισμένοι μέτοχοι είναι περίεργοι για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ινδία. Μπορείτε να εξηγήσετε τη διακοπή του UPI [Unified Payments Interface] μεταγραφές εκεί; Και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στα σχέδια επέκτασής σας στην αγορά;»

Το Coinbase κυκλοφόρησε στην Ινδία στις 7 Απριλίου. Ο Άρμστρονγκ πήγε στην Ινδία για το λανσάρισμα. Η εταιρεία είπε τότε ότι οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα UPI για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η εταιρεία απενεργοποίησε την επιλογή UPI λίγες μέρες αργότερα.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση μεταξύ των ανθρώπων εκεί στην Ινδία. Έτσι είχαμε μια ενοποίηση με αυτό που ονομάζεται UPI. Και αυτό ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της διεθνούς στρατηγικής μας», είπε ο Άρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη. Ο ίδιος διευκρίνισε:

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία, καταλήξαμε να απενεργοποιήσουμε το UPI λόγω κάποιας άτυπης πίεσης από την Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας, η οποία είναι κάπως αντίστοιχη του Υπουργείου Οικονομικών εκεί.

«Και η Ινδία είναι μια μοναδική αγορά, με την έννοια ότι το ανώτατο δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει την κρυπτογράφηση, αλλά υπάρχουν στοιχεία στην κυβέρνηση εκεί, συμπεριλαμβανομένης της Reserve Bank of India, που δεν φαίνεται να είναι τόσο θετικά πάνω του», είπε το αφεντικό της Coinbase.

Ο Άρμστρονγκ σημείωσε ότι αυτό που κάνει η RBI έχει περιγραφεί ως «σκιώδης απαγόρευση» από τα μέσα ενημέρωσης. «Βασικά, ασκούν ήπια πίεση στα παρασκήνια για να προσπαθήσουν να απενεργοποιήσουν ορισμένες από αυτές τις πληρωμές, οι οποίες μπορεί να περνούν από το UPI», διευκρίνισε.

Το στέλεχος της Coinbase είπε περαιτέρω: «Υποθέτω ότι ανησυχούμε ότι μπορεί στην πραγματικότητα να παραβιάζουν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, κάτι που θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν επρόκειτο να πάει εκεί».

Και συνέχισε: «Αλλά νομίζω ότι η προτίμησή μας είναι πραγματικά να συνεργαστούμε μαζί τους και να επικεντρωθούμε στην επανεκκίνηση. Νομίζω ότι υπάρχει μια σειρά από διαδρομές που πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά με άλλους τρόπους πληρωμής εκεί. Και αυτή είναι η προεπιλεγμένη διαδρομή προς τα εμπρός. Ο Άρμστρονγκ κατέληξε:

Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε στην Ινδία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μαζί με μια σειρά από άλλες χώρες, όπου επιδιώκουμε τη διεθνή επέκταση με παρόμοιο τρόπο.

Τι πιστεύετε για την εμπειρία της Coinbase στην Ινδία; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply