Το Etherscan & CoinGecko προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με την επίθεση phishing της Metamask

0
Το Etherscan & CoinGecko προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με την επίθεση phishing της Metamask

Δύο κορυφαίοι ιστότοποι της βιομηχανίας κρυπτογράφησης διαπίστωσαν ότι οι χρήστες τους παίρνουν το πορτοφόλι Metamask για να συνδέουν αναδυόμενα μηνύματα για να συνδέσουν πορτοφόλι.

Το Etherscan είναι μια πλατφόρμα ανάλυσης κρυπτογράφησης, αφιερωμένη στο δίκτυο blockchain Ethereum. Και το CoinGecko είναι ένας ιστότοπος παρακολούθησης τιμών περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, πιο πιθανό να είναι το Coinmarketcap. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες CoinGecko & Etherscan είναι θρυλικές στο επίπεδό τους λόγω της ταχείας χρήσης τους μεταξύ των χρηστών κρυπτογράφησης για να παραμένουν ενημερωμένες με τις τρέχουσες τιμές των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και να ελέγχουν τις συναλλαγές συγκεκριμένων διευθύνσεων κρυπτογράφησης αντίστοιχα.

Στις 14 Μαΐου, το CoinGecko ενημέρωσε τους οπαδούς και τους χρήστες του να παραμείνουν ενήμεροι για το συνεχιζόμενο αναδυόμενο μήνυμα για σύνδεση στο πορτοφόλι MetaMask. Και πρότεινε να μην συνδεθείτε επειδή αυτό δεν ξεκίνησε από το CoinGecko και επίσης να ελέγξετε τη βασική αιτία αυτού του ζητήματος.

Την ίδια ημέρα, η Etherscan ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια προειδοποιητική ανακοίνωση και προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν μακριά από την εξουσιοδότηση οποιουδήποτε αιτήματος πληρωμής τρίτου μέρους.

Μια έρευνα από την Etherscan σημείωσε ότι το ζήτημα συνδέθηκε με τον κώδικα banner HTML5, ο οποίος εξυπηρετούνταν από την Quizilla.

Το Etherscan επιβεβαίωσε επίσης ότι η Coinzilla διόρθωσε το πρόβλημα από το τέλος τους και επίσης η Etherscan απαγόρευσε όλη την ενσωμάτωση του CoinZilla.

«Η ενσωμάτωση του CoinZilla απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε. Αργότερα ενημερωθήκαμε επίσης από την Coinzilla ότι είχαν επιδιορθώσει αυτό το πρόβλημα στο τέλος τους. Από τότε παρακολουθούμε την κατάσταση και δεν έχουμε δει νέες αναφορές».

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, κανένα σχόλιο ή δήλωση δεν προήλθε από την Coinzilla σχετικά με αυτό το θέμα επίσημα.

Το Coinzilla είναι ένα δίκτυο διαφημίσεων κρυπτογράφησης, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε διαφημιστές και εκδότες για να διαφημίζουν και να δημοσιεύουν τις διαφημίσεις και τις υπηρεσίες τους που σχετίζονται με κρυπτογράφηση σε ιστότοπους ειδήσεων κρυπτογράφησης.

Διαβάστε επίσης: Ο ιδρυτής της Dogecoin προτείνει το έργο Terra για να φύγει από τη βιομηχανία

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply