Το Luna Foundation θα δανείσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και UST σε Market Makers — Το σχέδιο στοχεύει στην προστασία της ισοτιμίας 1 $ του Stablecoin – Ειδήσεις Bitcoin

0
Το Luna Foundation θα δανείσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και UST σε Market Makers — Το σχέδιο στοχεύει στην προστασία της ισοτιμίας 1 $ του Stablecoin – Ειδήσεις Bitcoin

Καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να διολισθαίνουν σε αξία, οι ανησυχίες σχετικά με το αλγοριθμικό stablecoin terrausd (UST) που χάνει την ισοτιμία του 1$ έχουν διογκωθεί τον τελευταίο καιρό. Πριν από δύο ημέρες, στις 7 Μαΐου 2022, το UST υποχώρησε στα 0,985 $ ανά μονάδα έναντι της πρόσδεσης (USDT), και η πτώση της τιμής του stablecoin προκάλεσε πολλές εικασίες σχετικά με το ότι η UST έχασε τη δέσμευσή της σε δολάρια. Μετά την πτώση το Σάββατο, η Luna Foundation Guard (LFG) αποκάλυψε ότι δάνειζε bitcoin και UST αξίας εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να προστατεύσει το δέσιμο μέχρι να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες της αγοράς.

Η σφαγή της αγοράς κρυπτογράφησης καταπονεί αλγοριθμικό Stablecoin Η UST’s Peg, οι υποστηρικτές της Terra ισχυρίζονται ότι το Stablecoin υπέστη θύμα από “Συντονισμένη Επίθεση”

Οι αγορές ψηφιακών νομισμάτων έχουν υποφέρει πολύ τον τελευταίο καιρό, καθώς δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εγκαταλείψει την οικονομία κρυπτογράφησης τις τελευταίες εβδομάδες. Φυσικά, ο χάος στην αγορά κρυπτονομισμάτων συνήθως ωθεί τους εμπόρους προς τη μόχλευση των stablecoins προκειμένου να αντισταθμίσουν τον πλούτο τους από τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς. Τις τελευταίες μέρες, BTC έχει πέσει από 40.000 $ ανά μονάδα στις 4 Μαΐου, σε χαμηλότερο των 32.637 $ ανά κέρμα στις 9 Μαΐου. Ακολούθησε ολόκληρη η κρυπτογραφική οικονομία BTCΗ ελεύθερη πτώση του και το σύνολο των 13.432 μάρκων που υπάρχουν είναι μειωμένο κατά 5,5% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Αυτό έχει τροφοδοτήσει όγκους συναλλαγών για πρόσδεση (USDT), νόμισμα USD (USDC) και πολλά άλλα stablecoins συμπεριλαμβανομένου του UST. Ωστόσο, το UST είχε πέσει σε αξία στις 7 Μαΐου, ολισθαίνοντας στα 0,985 $ ανά μονάδα έναντι της πρόσδεσης (USDT). Αν και αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη συμφωνία και πολλά άλλα stablecoins έχουν πέσει κάτω από την ισοτιμία του 1$, το θέμα του stablecoin της Terra ήταν τάση στα social media και φόρουμ τις τελευταίες δύο ημέρες. Επιπλέον, α σημαντικός ποσό UST αποσύρθηκε από το Anchor Protocol και το Curve Finance.

Μερικοί υποστηρικτές του Terra χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «συντονισμένη επίθεση» και είπε ότι οι χωματερές του UST ήταν «σκόπιμες». Την Κυριακή το πρωί, ένας υποστηρικτής της Terra έγραψε: «Βλέπουμε ξανά μια συντονισμένη επίθεση στο UST. Απόρριψη 285 εκατομμυρίων δολαρίων UST στο Curve και στο Binance από έναν μόνο παίκτη που ακολουθείται από τεράστια σορτς στο LUNA και εκατοντάδες αναρτήσεις στο Twitter. Μέχρι στιγμής, δεν είναι μια πραγματικά επιτυχημένη προσπάθεια, καθώς το δέσιμο έχει σχεδόν επιστρέψει στο 1 δολάριο.” Τη στιγμή της γραφής, το UST είναι το δέκατο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης από την άποψη της αποτίμησης της αγοράς και αλλάζει χέρια για 0,995077 $ ανά μονάδα.

Luna Foundation Guard αποκαλύπτει δανεισμό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία για την υπεράσπιση του δεσμού του UST

Μετά από όλες τις εικασίες, τις φήμες και τις θεωρίες συνωμοσίας, στις 9 Μαΐου 2022, η Luna Foundation Guard (LFG) και ο συνιδρυτής της Terra, Do Kwon, εξήγησαν ότι η ομάδα λάμβανε μέτρα για να διασφαλίσει ότι το μανταλάκι θα παραμείνει προστατευμένο. “Τις τελευταίες ημέρες, η αστάθεια της αγοράς σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ήταν σημαντική”, δήλωσε η LFG είπε την Δευτέρα. «Η αναταραχή της αγοράς αντικατοπτρίζεται επίσης από τις αβέβαιες συνθήκες μακροοικονομικής της περασμένης εβδομάδας σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων παλαιού τύπου». Η LFG λέει ότι έχει εντολή να «υπερασπίζεται προληπτικά τη σταθερότητα του δεσμού UST [and] την ευρύτερη οικονομία Terra».

Το LFG έχει αποφασισμένος να δανείζεις bitcoin (BTC) και το stablecoin UST προκειμένου να προστατευθεί η σταθερότητα της ισοτιμίας $1 του UST. «Το Συμβούλιο του LFG ψήφισε να εκτελέσει τα ακόλουθα: – Δάνειο αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων BTC προς την [over-the-counter] εμπορικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην προστασία του δεσμού UST. – Δάνειο 750 εκατομμυρίων UST προς συσσώρευση BTC καθώς οι συνθήκες της αγοράς ομαλοποιούνται», δήλωσε ο οργανισμός τη Δευτέρα. Ο συνιδρυτής της Terra, Do Kwon, ενημέρωσε περαιτέρω το κοινό σχετικά με τη δράση δανεισμού. Kwon τόνισε ότι «η LGF δεν προσπαθεί να βγει από τη θέση της στο bitcoin». Ο Kwon πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος είναι να έχει το κεφάλαιο στα χέρια των επαγγελματιών market makers.

Η ρευστότητα που παρέχεται έχει δύο σκοπούς. «Αγοράστε UST αν τιμή [is less than] μανταλάκι” και “Αγοράστε BTC αν τιμή [is greater than or equal to] peg», είπε ο Kwon, «ενισχύοντας έτσι σημαντικά τη ρευστότητα γύρω από το UST peg». Ο συνιδρυτής της Terra πρόσθεσε:

Αν και οι αγορές και οι πωλήσεις του UST δεν έχουν ουσιαστική κατεύθυνση τώρα, θεωρήσαμε ότι ήταν πολύτιμο να έχουμε κεφάλαια έτοιμα για χρήση στην τρέχουσα αγορά. Καθώς οι αγορές ανακάμπτουν, σχεδιάζουμε να εξαγοράσουμε το δάνειο σε εμάς BTCαυξάνοντας το μέγεθος των συνολικών μας αποθεματικών.

Ουσιαστικά, οι επαγγελματίες διαπραγματευτές αγοράς της LFG θα αξιοποιήσουν το κεφάλαιο για να προστατεύσουν και τις δύο πλευρές της αγοράς για να υπερασπιστούν την ισοτιμία 1$ του UST. Οι πρόσφατες συζητήσεις που περιστρέφονται γύρω από το δέσιμο του UST ακολουθούν την αγορά της LFG τεράστιων ποσοτήτων bitcoin (BTC) να διατηρεί στο αποκεντρωμένο αποθεματικό συναλλάγματος. Η LFG απέκτησε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια σε ΑΒΑΞ για τον ίδιο σκοπό. Ενώ Πορτοφόλι BTC της LFG κατέχει 42.530,82 bitcoin, δεν έχει στείλει χρήματα. Ωστόσο, η LFG απέκτησε πρόσφατα 37.863 bitcoin από δύο εξωχρηματιστηριακές συμφωνίες. Χωρίς αναλήψεις που απορρέουν από τα δημοσίως γνωστά BTC διεύθυνση, η LFG πιθανότατα μόχλευσε την πιο πρόσφατη αγορά για να δανείσει στους ειδικούς της αγοράς.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Ισοτιμία 1 $, AVAX $100 εκατομμύρια, $3 δισεκατομμύρια σε bitcoin, Avalanche (AVAX), Bitcoin, Bitcoin (BTC), crypto assets, do kwon, lfg, LFG Bitcoin, LFG Bitcoin Wallet, Luna Foundation, luna foundation guard, OTC deals, Πάνω -the-counter, Peg, Stablecoin, Terra, Terra Blockchain, ιδρυτής Terraform Labs, UST, UST Stablecoin

Τι πιστεύετε για τον συνιδρυτή της Terra και την LFG που αποφάσισε να δανείσει BTC και UST σε market makers ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν την ισοτιμία του stablecoin 1$; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply