Το Onecoin «Crypto Queen» Ruja Ignatova περιλαμβάνεται μεταξύ των πιο καταζητούμενων στην Ευρώπη – Bitcoin News

1
Το Onecoin «Crypto Queen» Ruja Ignatova περιλαμβάνεται μεταξύ των πιο καταζητούμενων στην Ευρώπη – Bitcoin News

Η Ruja Ignatova, εγκέφαλος της διαβόητης πυραμίδας Onecoin, είναι πλέον ένας από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες στην Ευρώπη. Γνωστή και ως «Crypto Queen», εξαφανίστηκε σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, αφού το σχέδιο Ponzi που ηγήθηκε συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια από εξαπατημένους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Η Europol αναζητά πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο εφευρέτης Onecoin

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Επιβολή του Νόμου, Europol, προσφέρει τώρα μια ανταμοιβή έως και 5.000 ευρώ (5.200 $) για οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη της Ruja Ignatova, ύποπτης για τον εγκέφαλο μιας από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της κρυπτογράφησης, το Onecoin. .

Το Onecoin «Crypto Queen» Ruja Ignatova συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο καταζητούμενων στην Ευρώπη

ο ανακοίνωση περιγράφει την Ignatova, διδάκτορα Νομικής, ως την «κινητήρια δύναμη και διανοητικό εφευρέτη του υποτιθέμενου κρυπτονομίσματος Onecoin». Είναι ύποπτη ότι παρότρυνε επενδυτές σε όλο τον κόσμο να βάλουν χρήματα σε «αυτό το πραγματικά άχρηστο «νόμισμα», σημειώνει η Europol.

Ο οργανισμός επισημαίνει επίσης ότι οι ζημίες που σχετίζονται με την απάτη στο σύστημα Ponzi που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής είναι στο ανώτερο διψήφιο εύρος εκατομμυρίων, ενώ αναγνωρίζει επίσης ότι η συνολική ζημιά που προκλήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα είναι πιθανό να ανέλθει σε πολλά δισεκατομμύρια Δολλάρια Ηνωμένων Πολιτειών. Η Europol εξηγεί:

Το πού βρίσκεται η καταζητούμενη είναι άγνωστη από τις 25 Οκτωβρίου 2017 και δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από αυτήν την ημερομηνία, ούτε σε σχέση με το OneCoin ούτε με άλλο τρόπο.

Η Ignatova κατηγορήθηκε για «απάτη, συμπεριλαμβανομένης της απάτης που θίγει τα οικονομικά συμφέροντα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά την έννοια της Σύμβασης της 26ης Ιουλίου 1995». Η υποσχεθείσα ανταμοιβή προορίζεται μόνο για ιδιώτες που παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την τοποθεσία της και όχι για αξιωματούχους που διώκουν ποινικά αδικήματα.

Η Crypto Queen προστέθηκε στη λίστα των πιο καταζητούμενων της Ευρώπης με πρωτοβουλία των γερμανικών αρχών επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση δημοσίευσε από την αστυνομία στη δυτική γερμανική επαρχία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η αμοιβή των 5.000 ευρώ προσφέρθηκε από την εισαγγελία στο Μπίλεφελντ.

Το Onecoin κυκλοφόρησε από τη Βουλγαρικής καταγωγής Γερμανίδα Ruja Ignatova το 2014. Το κρυπτονόμισμα του έργου διαφημίστηκε ως ο «δολοφόνος του Bitcoin» και προωθήθηκε μέσω υπεράκτιων οντοτήτων με έδρα στη Βουλγαρία, Onecoin Ltd., εγγεγραμμένες στο Ντουμπάι, και της Onelife Network Ltd που έχει ενσωματωθεί στο Μπελίζ. Και οι δύο ιδρύθηκαν από την Ignatova και τον σύντροφό της Sebastian Greenwood, ο οποίος είναι τώρα φυλακισμένος στις ΗΠΑ

Ο αδελφός της Ruja, Konstantin Ignatov, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής της Onecoin, συνελήφθη στο Λος Άντζελες το 2019 και κατηγορήθηκε για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων. Έκτοτε άρχισε να συνεργάζεται με ανακριτές που εργάζονται για την υπόθεση, κατέθεσε για τις σχέσεις του Onecoin με το οργανωμένο έγκλημα, ομολόγησε την ενοχή του και ζήτησε προστασία από μάρτυρες.

Τον Νοέμβριο, ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε επενδυτές προέτρεψε τη Βουλγαρία να ενεργήσει για την υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι η απάτη εξακολουθούσε να λειτουργεί από τη χώρα. Σε ένα αναφορά με τον Βούλγαρο διαμεσολαβητή, Jonathan Levy κατηγόρησε τους αξιωματούχους ότι δεν απέδωσαν δικαιοσύνη στα θύματα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι οντότητες Ignatovs και Onecoin εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων, περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και κεφαλαίων fiat που υπερβαίνουν τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ (πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Σύλληψη, Bitcoin, Βουλγαρία, Βουλγαρία, συνιδρυτής, Crypto, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, Europol, χρηματοοικονομική πυραμίδα, ιδρυτής, απάτη, γερμανική, Γερμανία, Ignatova, Έρευνα, Επενδυτές, Λίστα, Εγκέφαλος, πιο καταζητούμενοι, Onecoin, Police, Ponzi Scheme , Πυραμίδα, επιβράβευση, Ruja Ignatova, Scam

Πιστεύετε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές επιβολής του νόμου θα καταφέρουν να εντοπίσουν την ιδρυτή του Onecoin, Ruja Ignatova; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply