Το Terra Collapse πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τις ρυθμιστικές αρχές: Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel

0
Το Terra Collapse πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τις ρυθμιστικές αρχές: Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel Capital μοιράστηκε τη γνώμη του για το πρόσφατο περιστατικό του οικοσυστήματος Terra.

Το Terra είναι ένα δίκτυο blockchain, το οποίο αναπτύχθηκε από την Terraform Labs. Στις 8 Μαΐου, το Terra’ Stablecoin UST & Native coin Luna άρχισαν να αντιμετωπίζουν πωλήσεις υψηλής πίεσης εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης της αγοράς. Λόγω της υψηλής πίεσης των πωλήσεων και του πανικού μεταξύ των επενδυτών, λόγω της αλγοριθμικής βασισμένης ιδέας του νομίσματος UST, το οικοσύστημα Terra κατέρρευσε σε σχεδόν μηδενική αξία.

Ο Ken Griffin, Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel Capital, εμφανίστηκε σε ένα συνέντευξη στο Bloomberg Market and Finance. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ken είπε ότι η αποκαθήλωση της αξίας του UST stablecoin θα πρέπει να αναγκάσει τους ρυθμιστικούς φορείς να εισαγάγουν το απαραίτητο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εταιρείες έκδοσης σταθερών νομισμάτων.

Περαιτέρω ο Ken πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η καταστροφή της Terra θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για την DC για να επικεντρωθεί σε προσεκτική ρύθμιση. Και συγκεκριμένα το stablecoin, με το όνομά του, σχεδόν απαιτεί την κατάλληλη ρύθμιση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel Capital σημείωσε επίσης τα αυξανόμενα ερωτήματα πίσω από τη μεγαλύτερη εταιρεία έκδοσης Stablecoin Tether και τόνισε ότι πρέπει να αναγκαστούν αυτές οι εταιρείες να παρέχουν πλήρη αποθέματα που υποστηρίζουν stablecoins και επίσης τα διαθέσιμα δεδομένα πρέπει να είναι επαληθεύσιμα.

Ο Ken ανακάλυψε επίσης ότι η ανάλυση του Bloomberg στο Tether δεν παρέχει σαφήνεια, εάν τι είναι το πραγματικό πράγμα πίσω από την εταιρεία. Καλύτερα λοιπόν να έχουμε έναν λογαριασμό φύλαξης κρυπτογράφησης, όπου μπορούμε να έχουμε την ασφάλεια της σταθερότητας των κεφαλαίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel πρότεινε επίσης μια πρόταση σε όλες τις εταιρείες εκδότες stablecoin να παρέχουν όλα τα δεσμευμένα στοιχεία ενεργητικού, επειδή αυτά είναι ακριβώς όπως τα προϊόντα κεφαλαίων του Exchange Traded. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, πιστεύει ότι τέτοια δεδομένα μπορεί να αποκαλύψουν εύκολα εάν τα χρήματα των χρηστών του stablecoin είναι ασφαλή ή όχι.

«Ακριβώς όπως έχουμε καθημερινές αποκαλύψεις για τις συμμετοχές του ETF, θα πρέπει να έχουμε περιοδική αποκάλυψη για το τι υποστηρίζει τα stablecoins, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν (αν) τα χρήματά τους είναι ασφαλή ή όχι».

Διαβάστε επίσης: Ο συνεργάτης της Pantera Capital λέει ότι είναι καλή ώρα να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply