Το Uniswap σημειώνει άλλο ένα ορόσημο όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών

0
Το Uniswap σημειώνει άλλο ένα ορόσημο όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών

Πρόσφατα, ο αθροιστικός όγκος συναλλαγών του πρωτοκόλλου Uniswap ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, παρά το γεγονός ότι η συμβολική του τιμή συνεχίζει να αγωνίζεται.

ο Unswap Η κοινότητα γιόρτασε σήμερα το θεαματικό της ορόσημο καθώς το πρωτόκολλο ενέκρινε αθροιστικό όγκο συναλλαγών 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Uniswap, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 στο Ethereum Mainnet, είναι ένα από τα πρώτα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Ο μοναδικός σκοπός του είναι να παρέχει μια πλατφόρμα μη φύλαξης για μεταφορά, εμπόριο και αγορά στο Blockchain και τώρα το πρωτόκολλο είδε έναν όγκο άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων μετά από τρεισήμισι χρόνια.

Επί του παρόντος, η Uniswap έχει ημερήσιο όγκο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της Ανταλλαγή τηγανιτών (500 εκατομμύρια δολάρια) και περίπου δεκαεννέα φορές περισσότερο από Sushiswap (71 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο μεγαλύτερο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο που βασίζεται στο Ethereum. Στις 10 Νοεμβρίου 2021, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Το Uniswap διαθέτει Ethereum, Polygon, Optimism και Arbitrum, όπου περίπου 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια συνολική τιμή κλειδωμένη (TVL), ενώ το Sushiswap και το Balancer αποτιμώνται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα, ενώ η Bancor αποτιμάται στα 631 εκατομμύρια δολάρια, η $1 ίντσα έχει 10 εκατομμύρια δολάρια κλειδωμένα. Τα πιο κλειδωμένα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν πρωτόκολλα δανεισμού όπως το MakerDAO (9,7 δισ. $), το Curve (9,1 δισ. $) και το Aave (8,6 δισ. $).

Το υψηλό όλων των εποχών TVL του Uniswap είχε αξία 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την 1η Δεκεμβρίου 2021. Το TVL κυμαινόταν από 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της ύφεσης της αγοράς που προκλήθηκε από την κατάρρευση του γήινου οικοσυστήματος στις 7 Μαΐου.

Ωστόσο, παρά αυτά τα αξιοσημείωτα νούμερα, η κεφαλαιοποίηση του πρωτοκόλλου βρίσκεται σε σταθερή πτωτική τάση τώρα για περισσότερο από ένα χρόνο. Στις αρχές Μαΐου 2021, η αδιάλυτη πλήρης κεφαλαιοποίηση της Uniswap έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 33,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το διακριτικό UNI έφτασε τα 42,33 δολάρια εκείνη τη στιγμή. Σήμερα, η απόλυτη λεπτή κεφαλαιοποίησή του είναι 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια και η συμβολική του αξία είναι 5,49 δολάρια.

Ενώ ολόκληρος ο τομέας DeFi διαπραγματεύεται στην bear market από τις αρχές Μαΐου 2021, το Uniswap δεν διαφέρει από αυτούς, παρά τη διατήρηση ή τη βελτίωση των θεμελιωδών αρχών των πρωτοκόλλων. Ακόμη και τα δημοφιλή πρωτόκολλα έχουν χάσει το 80% της αξίας τους. Η UNI έχει υποχωρήσει τώρα κατά 87% από το υψηλό όλων των εποχών.

Ωστόσο, η ύφεση της αγοράς δεν αποθάρρυνε την κοινότητα του Uniswap. Στις 23 Μαΐου, η κοινότητα ψήφισε χωρίς καμία αντίθεση για την έναρξη του πρωτοκόλλου σε δύο άλλες μπλοκ αλυσίδες, το Αλυσίδα Γνώσης και το Δίκτυο Moonbeam.

Διαβάστε επίσης: Τέλος, η Do Kwon εξασφάλισε σημαντική υποστήριξη για την επανεκκίνηση της Terra

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply