Το Uniswap του Decentralized Finance Crypto Exchange αρχίζει να μπλοκάρει διευθύνσεις που συνδέονται με «αποκλεισμένες δραστηριότητες» – Defi Bitcoin News

0
Το Uniswap του Decentralized Finance Crypto Exchange αρχίζει να μπλοκάρει διευθύνσεις που συνδέονται με «αποκλεισμένες δραστηριότητες» – Defi Bitcoin News

Το Uniswap, ένα από τα κύρια αποκεντρωμένα χρηματιστήρια στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, λαμβάνει τώρα μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνεται συναλλαγή παράνομων κεφαλαίων μέσω της πλατφόρμας του. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να μπλοκάρει διευθύνσεις που συνδέονται με «αποκλειστικές δραστηριότητες» και θα εφαρμόσει ένα φίλτρο με δεδομένα που παρέχονται από την TRM Labs, μια εταιρεία ανάλυσης blockchain που εστιάζει στον εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων.

Το Uniswap εξετάζει εξονυχιστικά τις διευθύνσεις που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον του

Το Uniswap, το αποκεντρωμένο χρηματιστήριο χρηματοδότησης, έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την παράνομη δραστηριότητα που διεξάγεται χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του. Η ανταλλαγή έχει εισαγάγει πλέον διαδικασίες ελέγχου διευθύνσεων που καταγράφουν τις διευθύνσεις χρησιμοποιώντας την επίσημη διεπαφή της. Στη συνέχεια, αυτές οι διευθύνσεις συγκρίνονται με μια μαύρη λίστα που παρέχεται από την TRM Labs, μια εταιρεία blockchain που παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης συναλλαγών.

Ενώ η έκταση αυτών των μέτρων είναι ακόμη άγνωστη, στις Συχνές ερωτήσεις ελέγχου διευθύνσεων, Uniswap εξηγεί το είδος των δραστηριοτήτων που θέλει να αποκλείσει από την αξιοποίηση των υπηρεσιών της. Δηλώνει:

Σκοπεύουμε να αποκλείσουμε μόνο πορτοφόλια που ανήκουν ή σχετίζονται με σαφώς παράνομη συμπεριφορά όπως: κυρώσεις, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, χακαρισμένα ή κλεμμένα κεφάλαια, ransomware, εμπορία ανθρώπων και υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM).

Η ανταλλαγή δεν έχει παράσχει τη δεξαμενή διευθύνσεων που θα αποκλειστούν από τη χρήση της επίσημης διεπαφής της και είναι άγνωστο εάν θα το κάνει στο μέλλον.


Χρήστες που επηρεάζονται

Ενώ αυτά τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ορισμένοι χρήστες το έχουν ήδη κάνει έχουν αναφερθεί επηρεάζεται από αυτά. Όταν οι χρήστες προσπαθούν να ανταλλάξουν νομίσματα χρησιμοποιώντας μια επισημασμένη διεύθυνση, λαμβάνουν ένα μήνυμα που αναφέρει:

Αυτή η διεύθυνση είναι αποκλεισμένη στη διεπαφή Uniswap Labs επειδή σχετίζεται με μία ή περισσότερες αποκλεισμένες δραστηριότητες.

Η ομάδα του Uniswap Labs αφήνει μια πόρτα ανοιχτή για τους χρήστες που πιστεύουν ότι έχουν επισημανθεί εσφαλμένα, επιτρέποντάς τους να αναφέρουν τις περιπτώσεις τους για να ρωτήσουν εάν μπορεί να αρθεί το μπλοκάρισμα.

Τα νέα ελήφθησαν αρνητικά από ένα μεγάλο τμήμα της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων, αλλά είναι σύμφωνο με αυτό που έχουν κάνει άλλες αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε θέματα συμμόρφωσης. Το Tornado.cash, ένα από τα μεγαλύτερα πρωτόκολλα μίξης, μπλοκάρει τώρα συναλλαγές από διευθύνσεις Ethereum που αναφέρονται ως εγκεκριμένες από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ (OFAC) χρησιμοποιώντας μια σύμβαση oracle που παρέχεται από την εταιρεία ασφάλειας blockchain Chainalysis.

Ωστόσο, χρήστες επισήμανε ότι οι αποκλεισμένες διευθύνσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν άλλα frontends ή να αλληλεπιδρούν απευθείας με συμβόλαια Uniswap ή Tornado.cash για να το παρακάμψουν.

Πώς πιστεύετε για τα νέα μέτρα της Uniswap για τον αποκλεισμό διευθύνσεων που πιθανώς συνδέονται με παράνομη δραστηριότητα από τη συναλλαγή στην πλατφόρμα; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

sergio@bitcoin.com'

Σέρχιο Γκοσένκο

Ο Sergio είναι δημοσιογράφος κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Βενεζουέλα. Περιγράφει τον εαυτό του ως καθυστερημένο στο παιχνίδι, εισερχόμενος στην κρυπτόσφαιρα όταν η άνοδος της τιμής συνέβη τον Δεκέμβριο του 2017. Έχοντας ένα υπόβαθρο μηχανικής υπολογιστών, ζώντας στη Βενεζουέλα και επηρεασμένος από την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων σε κοινωνικό επίπεδο, προσφέρει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την επιτυχία των κρυπτογράφησης και πώς βοηθά τους μη τραπεζικούς και υποεξυπηρετούμενους.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply