Τρεις αφρικανικές χώρες σχεδιάζουν να υιοθετήσουν λύσεις κρυπτονομισμάτων και blockchain – Bitcoin News

0
Τρεις αφρικανικές χώρες σχεδιάζουν να υιοθετήσουν λύσεις κρυπτονομισμάτων και blockchain – Bitcoin News

Τρεις αφρικανικές χώρες – συγκεκριμένα το Καμερούν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) και η Δημοκρατία του Κονγκό – φέρεται να σχεδιάζουν να υιοθετήσουν λύσεις κρυπτονομισμάτων και blockchain που υποστηρίζονται από το The Open Network (TON). Ξεχωριστά, το Καμερούν εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ενός εθνικού stablecoin που βασίζεται στο ίδιο δίκτυο blockchain.

Σταδιακή υιοθέτηση των λύσεων

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ενός εθνικού stablecoin που βασίζεται σε blockchain, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το The Open Network (TON). Επιπλέον, η ΛΔΚ, μαζί με το Καμερούν και τη Δημοκρατία του Κονγκό, σχεδιάζουν να υιοθετήσουν λύσεις που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα και blockchain που τροφοδοτούνται από το TON.

Σύμφωνα με τους TON’s δήλωση, η ανακοίνωση του σχεδίου της οντότητας blockchain για την παροχή αυτών των λύσεων ακολουθεί τις επιτυχημένες δεσμεύσεις της με καθεμία από τις τρεις χώρες. Η υιοθέτηση των λύσεων κρυπτογράφησης και blockchain της TON από τις τρεις χώρες θα γίνει σταδιακά, προτείνεται η δήλωση.

Εκδημοκρατισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Σχολιάζοντας τις δυνατότητες της πιθανής συνεργασίας της χώρας του με την TON, ο υπουργός Ταχυδρομείων, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Οικονομίας της Δημοκρατίας του Κονγκό, Léon Juste Ibombo, δήλωσε:

Η Δημοκρατία του Κονγκό βρίσκεται σε αυτό το μονοπάτι εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ενθαρρύνει και παρακολουθήσει την ευρεία υιοθέτηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι και πιστεύουμε ότι η TON είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να το διευκολύνει. Αυτό θα είναι ένα ανεκτίμητο, πρακτικό εργαλείο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον λαό μας.

Επαναλαμβάνοντας παρόμοια συναισθήματα, ο ομόλογός του Ibombo από τη ΛΔΚ, Désiré Cashmir Eberande Kolongele, μίλησε για την υπερηφάνεια της χώρας του που έκανε αυτό το βήμα. Είπε ότι η έκδοση του stablecoin εκδημοκρατίζει την «πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα για εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν τραπεζικές συναλλαγές.

Από την πλευρά του, η υπουργός Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Καμερούν, Minette Libom Li Likeng, δήλωσε: «Η συνεργασία με την TON μπορεί να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στο ψηφιακό οικοσύστημα του Καμερούν για την ενίσχυση των λύσεων πληρωμών και την οικονομική ένταξη μέσω της CAMPOST, του δημόσιου ταχυδρομικού φορέα. .»

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτή την ιστορία; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τέρενς Ζιμβάρα

Ο Terence Zimwara είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και συγγραφέας της Ζιμπάμπουε. Έχει γράψει εκτενώς για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων αφρικανικών χωρών, καθώς και για το πώς τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν στους Αφρικανούς μια οδό διαφυγής.


Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply