Τροποποιήσεις σε σχετικούς νόμους που θα οριστικοποιηθούν το 2022 – Κανονισμός Bitcoin News

0
Τροποποιήσεις σε σχετικούς νόμους που θα οριστικοποιηθούν το 2022 – Κανονισμός Bitcoin News

Το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Αφρικής λέει ότι αναμένει ότι οι τροποποιήσεις στους χρηματοοικονομικούς νόμους της χώρας – που θα περιλαμβάνουν τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων ως υπόλογα ιδρύματα – να οριστικοποιηθούν το 2022.

Ευθυγράμμιση των τοπικών νόμων με τα πρότυπα της FATF

Το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Αφρικής έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι οι προτάσεις να συμπεριλάβουν παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης ως υπεύθυνα ιδρύματα στο πλαίσιο του νόμου για το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (FIC) που θα οριστικοποιηθούν φέτος.

Η κίνηση για τη ρύθμιση των παρόχων υπηρεσιών κρυπτογράφησης έρχεται καθώς η Νότια Αφρική προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις «σημαντικές αδυναμίες στα συστήματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» που εντοπίστηκαν από την Ειδική Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF).

Στην τελευταία του αναθεώρηση προϋπολογισμού έγγραφοτο Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Αφρικής εξηγεί ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές για δημόσια εισήγηση από τον Ιούνιο του 2022, θα ευθυγραμμίσουν τον νόμο FIC με τα πρότυπα που ορίζει η FATF.

«Αυτή η αλλαγή θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση του κινδύνου τρομοκρατίας μέσω κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων και θα ευθυγραμμίσει την πράξη με τα πρότυπα που θέτει η FATF για εικονικά περιουσιακά στοιχεία και σχετικούς παρόχους υπηρεσιών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στο έγγραφο αναθεώρησης του προϋπολογισμού του.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης έρχονται αρκετούς μήνες αφότου η Διακυβερνητική Ομάδα Εργασίας Fintech (IFWG) δημοσίευσε ένα έγγραφο θέσης που ζητούσε τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε τότε από το Bitcoin.com News, η IFWG επέμεινε ότι αυτή η κλήση δεν σήμαινε ότι ενέκρινε κρυπτονομίσματα.

Τα Crypto Assets ως χρηματοοικονομικό προϊόν

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών αποκάλυψε επίσης στο έγγραφο επανεξέτασης του προϋπολογισμού ότι αναμένει να δει περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης να δηλώνονται χρηματοοικονομικά προϊόντα βάσει του νόμου περί χρηματοοικονομικών συμβουλών και ενδιάμεσων υπηρεσιών (FAIS). Αυτή η δήλωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, αποσκοπεί στην προστασία των καταναλωτών. Το έγγραφο εξηγεί:

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, κάθε πρόσωπο που παρέχει συμβουλές ή υπηρεσίες διαμεσολάβησης που σχετίζονται με κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να αναγνωρίζεται ως πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών βάσει του νόμου και πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του νόμου. Αυτό θα περιλαμβάνει ανταλλαγές και πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, καθώς και μεσίτες και συμβούλους. Η εργασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Εκτός από την τροποποίηση των ισχυόντων νόμων, το έγγραφο επανεξέτασης αναφέρει ότι γίνονται επίσης εργασίες για να ρυθμιστούν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης σύμφωνα με τους Κανονισμούς Ελέγχου Συναλλάγματος της χώρας του 1961.

Όσον αφορά τα stablecoins, το έγγραφο αναφέρει ότι αργότερα μέσα στο έτος η IFWG θα δημοσιεύσει επίσης ένα έγγραφο παρακολούθησης που θα επικεντρώνεται στους κινδύνους που ενέχουν τα περιουσιακά στοιχεία. Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Αφρικής διερευνά τρόπους «για τη ρύθμιση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων υψηλής έντασης ηλεκτρικής ενέργειας», η οποία ισχυρίζεται ότι «είναι επιβλαβής για το περιβάλλον».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτή την ιστορία; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τέρενς Ζιμβάρα

Ο Terence Zimwara είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και συγγραφέας της Ζιμπάμπουε. Έχει γράψει εκτενώς για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων αφρικανικών χωρών, καθώς και για το πώς τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν στους Αφρικανούς μια οδό διαφυγής.


Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply