Φάρμα εξόρυξης κρυπτογράφησης αποκαλύφθηκε στην παλαιότερη φυλακή της Ρωσίας – Εξόρυξη Bitcoin News

0
Φάρμα εξόρυξης κρυπτογράφησης αποκαλύφθηκε στην παλαιότερη φυλακή της Ρωσίας – Εξόρυξη Bitcoin News

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ερευνούν μια επιχείρηση εξόρυξης κρυπτογράφησης στη Butyrka, την παλαιότερη φυλακή της Ρωσίας. Ένας αναπληρωτής αρχιφύλακας κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ρεύμα για να κόψει ψηφιακά νομίσματα με τη βοήθεια αγνώστων συνεργών.

Υποψιολόγος ύποπτος για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη φυλακή της Μόσχας

Ένας υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της διοίκησης της φυλακής Butyrskaya, στην περιοχή Tverskoy της κεντρικής Μόσχας, βρίσκεται υπό έρευνα για τη δημιουργία φάρμας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Γνωστός και ως Μπουτύρκααυτή είναι η παλαιότερη φυλακή στη Ρωσία, που χτίστηκε το μακρινό 1771.

Το υλικό κοπής νομισμάτων βρέθηκε στις εγκαταστάσεις μιας ψυχιατρικής κλινικής που διευθύνεται από την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία στη φυλακή. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ελέγχει επί του παρόντος έναν από τους αναπληρωτές φύλακες για πιθανή κατάχρηση εξουσίας, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant.

Οι ερευνητές έχουν μέχρι στιγμής διαπιστώσει ότι ο αξιωματούχος, μαζί με τους συνεργούς του που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, εγκατέστησαν τον εξοπλισμό εξόρυξης τον Νοέμβριο του 2021. Οι εξέδρες εξόρυξαν κρυπτονομίσματα μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μηχανήματα κατανάλωσαν σχεδόν 8.400 kW ηλεκτρικής ενέργειας που πλήρωνε η ​​κυβέρνηση με συνολικό κόστος άνω των 62.000 ρούβλια (κοντά στα 1.000 $). Για αυτό, ο υποδιοικητής κατηγορείται για «ενέργειες που ξεπερνούν σαφώς τις εξουσίες του, παραβιάζοντας έτσι σημαντικά τα νομικά προστατευόμενα συμφέροντα της κοινωνίας ή του κράτους».

Η εξόρυξη κρυπτογράφησης με επιδοτούμενη και μερικές φορές κλεμμένη ηλεκτρική ενέργεια έχει γίνει ελκυστική πηγή πρόσθετου εισοδήματος για πολλούς Ρώσους. Περιοχές όπως το Krasnoyarsk Krai και το Irkutsk Oblast, οι οποίες διατηρούσαν ιστορικά χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον πληθυσμό και τους δημόσιους οργανισμούς, έχουν γίνει hotspot της μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας.

Οι παράνομοι ανθρακωρύχοι έχουν κατηγορηθεί για συχνές βλάβες και διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα σε κατοικημένες περιοχές όπου τα ηλεκτρικά δίκτυα δεν μπορούν να χειριστούν τα υπερβολικά φορτία. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας πρότεινε πρόσφατα την εισαγωγή υψηλότερων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακούς εξορύκτες κρυπτογράφησης.

Έχουν πραγματοποιηθεί επιδρομές κατά των υπόγειων επιχειρήσεων εξόρυξης σε όλη τη χώρα, με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να κατέσχεσαν πρόσφατα πάνω από 1.500 εξόρυξης από δύο παράνομες φάρμες κρυπτονομισμάτων στο Νταγκεστάν. Ένα από αυτά ήταν η κοπή κρυπτονομισμάτων σε ένα αντλιοστάσιο της εταιρείας ύδρευσης της ρωσικής δημοκρατίας.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Butyrka, φυλακή Butyrskaya, Crypto, crypto farm, crypto miners, crypto mining, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, παράνομο, Miners, εξόρυξη, Μόσχα, σωφρονιστικό ίδρυμα, φυλακή, Ρωσία, Ρώσος, φύλακας

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί με τον Ρώσο σωφρονιστικό υπάλληλο που κατηγορείται για παράνομη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply