9 στις 10 κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως εξερευνούν ψηφιακά νομίσματα — Με γνώμονα την αγορά κρυπτογράφησης – Επιλεγμένες ειδήσεις Bitcoin

0
9 στις 10 κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως εξερευνούν ψηφιακά νομίσματα — Με γνώμονα την αγορά κρυπτογράφησης – Επιλεγμένες ειδήσεις Bitcoin

Εννέα στις 10 κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως εξερευνούν ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC), σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Επιπλέον, «η εμφάνιση σταθερών νομισμάτων και άλλων κρυπτονομισμάτων έχει επιταχύνει το έργο στα CBDC».

Έρευνα Ψηφιακού Νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας BIS

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) δημοσίευσε α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ την περασμένη εβδομάδα με τίτλο «Κερδίζοντας δυναμική — Αποτελέσματα της έρευνας BIS 2021 για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας». Η έκθεση συντάσσεται από την ανώτερη οικονομολόγο της τράπεζας Anneke Kosse και την αναλύτρια χρηματοοικονομικών αγορών Ilaria Mattei.

Η έρευνα BIS CBDC πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2021 με τη συμμετοχή 81 κεντρικών τραπεζών. Η έκθεση περιγράφει:

Εννέα στις 10 κεντρικές τράπεζες εξερευνούν ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC) και περισσότερες από τις μισές τα αναπτύσσουν τώρα ή εκτελούν συγκεκριμένα πειράματα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες για τα CBDC λιανικής έχουν προχωρήσει σε πιο προχωρημένα στάδια.

Οι συγγραφείς εξήγησαν ότι τόσο η πανδημία του Covid-19 όσο και «η εμφάνιση σταθερών νομισμάτων και άλλων κρυπτονομισμάτων έχουν επιταχύνει το έργο για τα CBDC». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις «προηγμένες οικονομίες, όπου οι κεντρικές τράπεζες λένε ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχει αυξηθεί σε σημασία ως κίνητρο για τη συμμετοχή τους στο CBDC», πρόσθεσαν.

Σημειώνοντας ότι «το έτος 2021 χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων και stablecoin», αναφέρει η έκθεση, «Κατά μέσο όρο, σχεδόν έξι στις 10 κεντρικές τράπεζες που απάντησαν είπαν ότι αυτή η ανάπτυξη επιτάχυνε το έργο τους στα CBDC». Οι συγγραφείς συνέχισαν:

Αυτό έχει επίσης ωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για την παρακολούθηση των επιπτώσεων των κρυπτονομισμάτων και των σταθερών νομισμάτων και για τον συντονισμό των ρυθμιστικών προσεγγίσεων για τον περιορισμό των κινδύνων τους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επιπλέον, πολλές κεντρικές τράπεζες αποκάλυψαν ότι εργάζονται σε CBDC χονδρικής για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των διασυνοριακών πληρωμών, ενώ περισσότερα από τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι είναι πιθανό να εκδώσουν ένα CBDC λιανικής «βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα».

Τι πιστεύετε για τις κεντρικές τράπεζες που εξερευνούν εντατικά τα CBDC; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply