Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το νόμισμα απάτης ευρώ σας είναι ένα όπλο – Op-Ed Bitcoin News

0
Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το νόμισμα απάτης ευρώ σας είναι ένα όπλο – Op-Ed Bitcoin News

Καθώς το τσουνάμι των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDC) πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη όταν οι κεντρικές τράπεζες εκτοξεύουν τα νομίσματά τους σε βάρος των πιο υγιών περιουσιακών στοιχείων. Πρόσφατα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε στο σημείο να πει ότι τα κρυπτονομίσματα «δεν αξίζει τίποτα». Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, η κρυπτογράφηση «δεν έχει υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο» όπως το επερχόμενο ψηφιακό ευρώ. Αλλά η μυστική πηγή αξίας των χρημάτων fiat είναι το πραγματικό εκρηκτικό σκάνδαλο.

«Άχρηστη» Καινοτομία

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παρατήρησε πρόσφατα ότι η κρυπτογράφηση «δεν αξίζει τίποτα» και πρέπει να ρυθμιστεί. Μην πειράζει το χιούμορ στην προσπάθεια να ρυθμίσει κάτι άχρηστο ή την αποτυχία της να κατανοήσει την υποκειμενική αξία, αλλά η κάποτεκαταδικασμένος εγκληματίας Η Christine είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον:

[With crypto] δεν υπάρχει κανένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που να λειτουργεί ως άγκυρα ασφάλειας.

Έκανε αυτή την παρατήρηση σε σύγκριση με το επερχόμενο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας του ψηφιακού ευρώ (CBDC) και υποστήριξε ότι «οποιοδήποτε ψηφιακό ευρώ, θα το εγγυηθώ – επομένως η κεντρική τράπεζα θα είναι πίσω από αυτό και νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό».

Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το κέρμα της απάτης του ευρώ είναι ένα όπλο
Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Αυτό θέτει το ερώτημα τι εγγυάται την αξία του ίδιου του ευρώ ή του δολαρίου ΗΠΑ ή οποιουδήποτε νομίσματος fiat. Καθώς η αξία τους υποτίθεται ότι καθορίζεται από το διάταγμα των κυβερνήσεων (ομάδες απλών ατόμων όπως εσείς και εγώ), ποιο είναι τότε το «υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο» που δίνει σε αυτά τα νομίσματα την αξία τους; Στην περίπτωση των κρατικών χρημάτων, η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Όπλα εναντίον χρυσού, ασημιού και κοχυλιών καούρι

Ο χρυσός είναι περιζήτητος για την ομορφιά, τη σπανιότητα και τη χρησιμότητά του. Οι κοινωνίες με την πάροδο του χρόνου το έχουν εκτιμήσει σχεδόν παντού, επομένως έγινε φυσικά ένα καλό μέσο ανταλλαγής και αποθήκευσης αξίας.

Τα κοχύλια Cowry απολάμβαναν επίσης ιστορικά εξαιρετικό νόμισμα (λογοπαίγνιο) και χάρη στην περιορισμένη ποσότητα, την ευκολία μεταφοράς και μεταφοράς τους, και βασικά ομοιόμορφες μονάδες, χρησιμοποιήθηκαν παρόμοια. Έχω γράψει ένα άρθρο στο παρελθόν σχετικά με τη λανθασμένη ιδέα ότι τα χρήματα είναι κατά κύριο λόγο δημιούργημα του κράτους. Τα χρήματα προκύπτουν φυσικά σε οποιαδήποτε δεδομένη κοινωνία όπου γίνεται το εμπόριο, ανεξάρτητα από την πολιτική: ο Τζακ έχει έναν τροχό βαγονιού. Έχω βούτυρο. Χρειάζομαι έναν τροχό βαγονιού. Ο Τζακ δεν χρειάζεται βούτυρο. Ενα πρόβλημα. Αλλά αν μας αρέσει και έχουμε και τους δύο χρυσό, ή κοχύλια από κουκούτσι ή bitcoin για να ανταλλάξουμε – hey, το πρόβλημα λύθηκε.

Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το κέρμα της απάτης του ευρώ είναι ένα όπλο

Τα κράτη ιστορικά υποτιμούν και υποτιμούν το χρήμα, όπως σημειώνει παραπάνω ο Αυστριακός οικονομολόγος Φρίντριχ Χάγιεκ, διογκώνοντάς το και δημιουργώντας μη βιώσιμες πιστωτικές φούσκες. Ένα πρώιμο παράδειγμα αυτού είναι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, με το κράτος σταδιακά μειώνοντας την περιεκτικότητα σε άργυρο του δηναρίου μέχρι που ήταν σχεδόν μηδενικό. Ένα σύγχρονο παράδειγμα είναι η τρέχουσα παγκόσμια κρίση πληθωρισμού, που προκαλείται από την αλόγιστη και ουσιαστικά ατελείωτη εκτύπωση χρήματος.

Τώρα, όταν ένας πληθυσμός εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ορισμένα χρήματα με τον αναγκαστικό αποκλεισμό άλλων που προτιμά, βρισκόμαστε στον κόσμο του fiat και ουσιαστικά δεν υπάρχει (εύκολη) διαφυγή από τα κακά χρήματα. Fiat σημαίνει, κυριολεκτικά, “με διάταγμα” – μια αυθαίρετη εντολή. Ο τρίτος ορισμός της Merriam-Webster για το “fiat” περιέχει ένα παράδειγμα που μπορεί να είναι ακόμη πιο ενδεικτικά:

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο κόσμος δημιουργήθηκε από διάταγμα.

Από το τίποτα. Στον κόσμο των fiat, οι κεντρικές τράπεζες είναι ο Θεός. Όχι μόνο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει χρήματα για χρήση στην αγορά. Αυτό το προνόμιο παρέχεται αποκλειστικά στο κράτος. Για ένα πραγματικό παράδειγμα της ζωής του τι κάνει αυτός ο θυμωμένος και εκδικητικός θεός όταν οι άνθρωποι προσπαθούν ελεύθερα να φτιάξουν τα δικά τους νομίσματα ή νομίσματα και τα χρησιμοποιούν ενάντια στη θέληση του παντοδύναμου, δείτε εδώ:

Δεν έχει σημασία πόσο ειρηνικός είσαι. Δεν έχει σημασία πόσο ωφέλιμη για την ανθρωπότητα είναι η καινοτομία ή η ανακάλυψή σας. Εάν τα χρήματα που δημιουργείτε αμφισβητούν την ηγεμονία της κλειστής αγοράς fiat, θα σας παρουσιαστούν τελικά τρεις βασικές επιλογές:

  1. Διακοπή παραγωγής ή/και δωρεάν χρήσης του νομίσματός σας.
  2. Πηγαίνετε στη φυλακή — ή σκοτώστε ή σκοτωθείτε αντιστεκόμενοι να σας βάλουν στο κλουβί.
  3. Βρείτε έναν “πονηρό κυκλικό κόμβο”, για να αναφέρετε Χάγιεκγια να αναπτύξετε την οικονομία σας και «να εισαγάγετε κάτι που δεν μπορούν να σταματήσουν».

Αυτό στο οποίο οδηγώ θα πρέπει να αναγνωρίζεται παγκοσμίως, όσο προφανές κι αν είναι. Η υποκείμενη «αξία» των χρημάτων fiat είναι εγγυημένη από ένα όπλο. Με νόμιμο μονοπώλιο επί βία.

Ο λόγος που τα πληθωριστικά και μη υγιή νομίσματα fiat όπως το ευρώ παραμένουν κυρίαρχα είναι επειδή απαγορεύεται η ελεύθερη χρήση άλλων, καλύτερων νομισμάτων. Και όταν είσαι από το ιερό πάνθεον των ελιτιστών της κεντρικής τράπεζας όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, απλά δεν μπορείς να αποτύχεις.

Πάρτο από αυτήν:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί ούτε να χρεοκοπήσει ούτε να ξεμείνει από χρήματα, ακόμα κι αν επρόκειτο να υποστεί απώλειες από το σωρό των πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ των ομολόγων που αγοράστηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας της.

Λογοδοσία αγοράς και ανταγωνισμός κρυπτογράφησης

Ας αντιπαραθέσουμε τη βίαιη φύση των μοντέλων fiat για χρήματα, ήταν αυτά που επισημαίνουν προβλήματα με το νόμο ή προσπαθούν να κρατήσουν τα δικά τους χρήματα παραβιάζονταιμε περισσότερα εθελοντικά μοντέλα.

Σε μια ελεύθερη και ανοιχτή αγορά, αν αποφασίσω να φτιάξω ένα φρικτό νόμισμα απάτης κρυπτογράφησης και να εξαπατήσω εκατομμύρια από χρήματα, μπορεί να βγάλω ένα ή δύο δολάρια, αλλά οι παράγοντες της αγοράς μαθαίνουν κάτι. Πρώτον, μαθαίνουν να μην με εμπιστεύονται ή να συναλλάσσονται ποτέ ξανά μαζί μου — με αποτέλεσμα να διακυβεύεται σοβαρά η ικανότητά μου να ευδοκιμήσω σε μια δεδομένη κοινωνία που γνωρίζει την απάτη μου, ακόμη και ως πλούσιος. Όσοι απάτησα είναι πλέον απίθανο να με αφήσουν να συμμετέχω στις αγορές τους για να εκπληρώσω τις ανάγκες μου. Και δύο, έχουν μάθει πώς να εντοπίζουν καλύτερα και να ελέγχουν την αποφυγή παρόμοιων απατών στο μέλλον.

Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το κέρμα της απάτης του ευρώ είναι ένα όπλο

Με τα κρατικά χρήματα, ωστόσο, η ίδια η απάτη έχει ενσωματωθεί στους κανονισμούς. Ο δημιουργός του νομίσματος απάτης είναι σε θέση να απαιτήσει από όλους να εγκαταλείψουν τα περιουσιακά στοιχεία που προτιμούν και να μεταβούν στο sh*tcoin του. Μπορεί να θέλετε να γελάσετε στα μούτρα του, αλλά δεν μπορείτε. Έχει κυριολεκτικά ένα όπλο στο κεφάλι σου.

Οι επιχειρήσεις παντού υποχρεούνται από το νόμο να αποδεχτούν το κυβερνητικό νόμισμα απάτης που ονομάζεται fiat, και έτσι, λόγω παντελούς έλλειψης συνέπειας στην ελεύθερη αγορά, οι απατεώνες κάνουν ό,τι θέλουν και απλώς τυπώνουν περισσότερα νομίσματα για τον εαυτό τους, υποτιμώντας το νόμισμα. Χρησιμοποιώντας όλη την ώρα αυτή την απερίσκεπτη εκτύπωση για να ασφαλίσετε και να συσσωρεύσετε σκληρά στοιχεία προτού καταρρεύσει όλο το πράγμα.

Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το κέρμα της απάτης του ευρώ είναι ένα όπλο

Action Without Permission: The Escape From Fiscal Insanity

Καθώς οι καθαρά peer-to-peer συναλλαγές δαιμονοποιούνται ολοένα και περισσότερο στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και στη λεγόμενη δημόσια συζήτηση, οι ιδιωτικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να προβληθούν ακριβώς όπως το δολάριο ελευθερίας από το παραπάνω βίντεο — παράνομες — με τον δημιουργό νομισμάτων απάτης (κυβέρνηση) έχοντας πλέον σχεδόν ολοκληρωτικά συν-επιλέξει αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα ελευθερίας.

Αν αυτό σας φαίνεται μη ρεαλιστικό ή παρανοϊκό, έχετε κατά νου ότι οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι και οι κεντρικές τράπεζες που συνδέονται με το κράτος σκέφτονται ήδη εδώ και καιρό την εφαρμογή μέτρων για να καταστήσουν παράνομα τα μη φυλακτικά και μη φιλοξενούμενα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, καθώς και τον σχεδιασμό για την ενοποιημένη παγκόσμια ρύθμιση του bitcoin. Όπως είπε η Λαγκάρντ στις αρχές του 2021:

Είναι ένα θέμα που πρέπει να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί αν υπάρξει διαφυγή, αυτή η διαφυγή θα χρησιμοποιηθεί.

Οι άνθρωποι σίγουρα θέλουν να ξεφύγουν από τη μανιακή εκτύπωση και την υποτίμηση της νομισματικής αξίας. Θέλουν να αποφύγουν τον εκβιασμό τους για να χρηματοδοτήσουν πολέμους και να αποφύγουν να πληρώσουν για τον πλούσιο τρόπο ζωής νόμιμων εγκληματιών όπως η Λαγκάρντ που δεν υφίστανται συνέπειες. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι μέσω ατομικής δράσης στην αγορά. Συναλλαγές ελεύθερα, μαζικά, ανεξάρτητα από το τι μπορούν να πουν υποκριτές σε θέσεις παράνομης «εξουσίας». Συναλλαγές χωρίς άδεια σε όλα τα επίπεδα — από μεγαλειώδεις αγορές έως μικροσκοπικές, καθημερινές ανταλλαγές αξίας.

Get Real, Lagarde — Το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που «εγγυάται» το κέρμα της απάτης του ευρώ είναι ένα όπλο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι απάτες, οι βίαιες ενέργειες και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες μετριάζονται και προστατεύονται από αυτές ακόμη και στις λεγόμενες άναρχες, αποκεντρωμένες, ανιθαγενείς οικονομίες. Αλλά η πρώτη αναγνώριση που πρέπει να γίνει για να εδραιωθεί αυτό το πιο ειρηνικό, ορθολογικό, πραγματικά επιθυμητό «νέο κανονικό», είναι ότι το πλασματικό σύστημα του χρήματος βασίζεται στη βία και την σκόπιμη ανικανότητα.

Αν το ψηφιακό ευρώ που βασίζεται στην κεντρική τράπεζα της Λαγκάρντ θα είναι πράγματι ανώτερο από μετρητά χωρίς άδεια peer-to-peer, τι την απασχολεί τόσο πολύ; Αφήστε την αγορά να αποφασίσει. Δεν χρειάζεται να φέρετε όπλα σε αυτό.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

αναρχία, Αυστριακά Οικονομικά, Bitcoin, φούσκα, CBDC, Κεντρική Τράπεζα, Christine Lagarde, κοχύλια, Ψηφιακό νόμισμα, ΕΚΤ, Οικονομική Ελευθερία, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Federal Reserve, Fiat, Ελεύθερη Αγορά, Friedrich Hayek, χρυσός, Κυβέρνηση, ιστορία του χρήματος , Libertarian, liberty dollar, p2p, Peer-to-peer, Ponzi Scheme, Εκτύπωση χρημάτων, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Απάτη, scamcoin, ασήμι, Sound Money, βία, εθελοντισμός

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις πρόσφατες δηλώσεις της Λαγκάρντ σχετικά με την κρυπτογράφηση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Γκράχαμ Σμιθ

Ο Γκράχαμ Σμιθ είναι ένας Αμερικανός ομογενής που ζει στην Ιαπωνία και ο ιδρυτής της Εθελοντικής Ιαπωνίας—μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στη διάδοση των φιλοσοφιών της αποσχολής, της ατομικής ιδιοκτησίας και της οικονομικής ελευθερίας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply