Meta Ending Crypto Project Novi μετά την παρουσίαση του ψηφιακού πορτοφολιού Metaverse του Mark Zuckerberg – Επιλεγμένα Bitcoin News

0
Meta Ending Crypto Project Novi μετά την παρουσίαση του ψηφιακού πορτοφολιού Metaverse του Mark Zuckerberg – Επιλεγμένα Bitcoin News

Η Meta Platforms, πρώην Facebook, ανακοίνωσε το τέλος του έργου κρυπτογράφησης Novi. Συνιστάται στους χρήστες να κάνουν ανάληψη χρημάτων το συντομότερο δυνατό. Η ανακοίνωση ακολούθησε την εισαγωγή ενός ψηφιακού πορτοφολιού για το metaverse, που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg.

Crypto Project Novi Ending

Ο ιδιοκτήτης του Facebook Meta Platforms Inc. (Nasdaq: META) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το πιλοτικό πρόγραμμα κρυπτογράφησης Novi «λήγει σύντομα». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της:

Το Novi δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της Παρασκευής, ο Meta εξήγησε ότι από τις 21 Ιουλίου, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να προσθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς τους Novi.

Επιπλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου, τόσο η εφαρμογή Novi όσο και το Novi στο Whatsapp δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα και οι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους Novi.

Η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους χρήστες να κάνουν ανάληψη των υπολοίπων τους στο Novi πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Τυχόν υπόλοιπο μετά την ημερομηνία αυτή θα μεταφερθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή τις χρεωστικές κάρτες που αναφέρονται στους λογαριασμούς τους Novi.

Από το Novi στο ψηφιακό πορτοφόλι Metaverse

Η Novi είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα άμεσα χωρίς χρέωση χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, εξηγεί ο ιστότοπός της. Η Meta κυκλοφόρησε το Novi σε beta τον περασμένο Οκτώβριο με την Coinbase ως συνεργάτη φύλαξης.

Τα υπόλοιπα των λογαριασμών Novi διατηρούνται σε USDP (δολαρίου Pax), ένα stablecoin που εκδίδεται από την Paxos Trust Company, μια ρυθμιζόμενη οντότητα. Η Meta σχεδίαζε τελικά να χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα Diem, πρώην Libra, για την υπηρεσία. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετώπισε πολλαπλά ρυθμιστικά εμπόδια και τελικά ακύρωσε το σχέδιο. Τον Ιανουάριο, η Silvergate Capital δήλωσε ότι «απέκτησε πνευματική ιδιοκτησία και άλλα τεχνολογικά περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός δικτύου πληρωμών που βασίζεται σε blockchain από τον Όμιλο Diem («Diem»).

Η Meta εντείνει τις δραστηριότητές της στο metaverse. Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία του στοχεύει να προσελκύσει δισεκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το metaverse, δημιουργώντας τεράστια έσοδα για τη Meta.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης στις 22 Ιουνίου ότι το Facebook Pay μετονομάζεται σε Meta Pay. Επιπλέον, αποκάλυψε ένα ψηφιακό πορτοφόλι για το metaverse. «Πέρα από τις τρέχουσες δυνατότητες, εργαζόμαστε για κάτι νέο: ένα πορτοφόλι για το metaverse που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε με ασφάλεια την ταυτότητά σας, τι κατέχετε και πώς πληρώνετε», διευκρίνισε ο συνιδρυτής του Facebook.

Τι πιστεύετε για τον τερματισμό του έργου κρυπτογράφησης Novi από τη Meta; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Blue Planet Studio / Shutterstock.com

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply